Tractaments

Qualsevol tractament s’inicia fent una observació global de tot el cos. Entenem que una patologia no pot ser tractada de manera aïllada sinó que cal veure com afecta aquesta patologia a tot el cos i per tant a tota la persona.

Gràcies principalment a l'osteopatia segons el Mètode Poyet podem tenir una visió global i generalitzada del cos a més a més de tractar la patologia.

Patologies i lesions

Contractures musculars i punts gatell

Les contractures musculars són la contracció del múscul de forma continuada en el temps provocant molèsties i malestar.
A través de tècniques d’inducció miofascial, la massoteràpia i estiraments podem aconseguir un afecte descontracturant i relaxant d’aquests punts on s’acumula més tensió.

Columna vertebral

La columna vertebral és l’eix principal del nostre cos.
Si no està ben alineada no podrà treballar correctament i ens pot provocar dolor al nostre dia a dia. Els dolors es poden presentar a diferents punts de la columna com ara les cervicals, dorsals o lumbars.
A través de les nostres tècniques aconseguim restablir una bona posició i harmonia de la columna vertebral i també de la pelvis.

Articulació temporomandibular

Són l’afectació de la musculatura de la masticació i de les articulacions que connecten el maxil·lar inferior i el maxil·lar superior.
Amb les tècniques aplicades sobre l ‘ATM s’aconsegueix la relaxació de la musculatura de la masticació (també responsable del bruxisme), així com també un treball directe sobre el còndil de la pròpia articulació.
La relaxació de la musculatura que envolta l’ATM donarà com a resultat també una alliberació de la musculatura cervical i retrooccipital.

Readaptació a l’esport

Després d’haver tingut alguna lesió és molt important una readaptació progressiva i controlada a l’activitat. Aquesta reincorporació progressiva ens permetrà arribar a un bon estat de forma post-lesional i evitar així recidives.
Es fan programes d’exercicis personalitzats a cadascú i a cada patologia.

Patologies traumàtiques

Ja sigui la rehabilitació de fractures, ruptures de lligaments, fuetades cervicals, impactes…

Pautes d’exercicis post lesions

La recuperació de qualsevol patologia és sempre molt més ràpida si es combina amb exercicis específics i actius.
Per això si és necessari realitzem pautes personalitzades d’exercicis que ajuden a recuperar-te d’una lesió concreta, a mobilitzar un sector poc mòbil, a guanyar força muscular, a estirar zones massa escurçades…
Ens adaptem a les teves necessitats.

Patologies esportives

Tractem diferents tipus de patologies relacionades amb el món de l’esport com sobrecàrregues musculars, esquinços, ruptures fibril·lars, processos tendinopàtics…També es fan massatges previs a la competició per poder rendir millor així com també tractaments de recuperació després de l’esport.

Mitjans i tècniques utilitzades

Osteopatia energètica Informacional i Mètode Poyet

L’osteopatia energètica informacional o Mètode Poyet és un mètode de tractament holístic, individualitzat i específic per cada pacient. Es busca harmonitzar totes les estructures del cos mitjançant el sistema crani-sacre i el seu moviment respiratori primari (MRP). Es caracteritza per la seva suavitat en el gest terapèutic ja que si es fa un impuls suau en el punt adequat no fa falta l’aplicació de la força per tal d’aconseguir alliberar un bloqueig estructural. Així doncs és un mètode que podríem dir que integra l’osteopatia clàssica amb la suavitat de les correccions miofascials. En cap moment es fa servir el cruixir de les articulacions.

El diagnòstic en l’Osteopatia energètica informacional i Mètode Poyet es realitza sempre al crani ja que hi trobem totes les somatotopies (relacions) de tots els ossos del cos. Amb el mètode Poyet es pot tractar des de patologies de columna, cervicàlgies, migranyes, descompensacions globals del cos, regulació del el sistema nerviós central i vegetatiu, problemes d’ ansietat, insomni, millorar la disfunció dels òrgans i vísceres del cos fins i tot també la part més emocional i energètica de la persona. És apta per totes les edats, des de nadons fins a l’edat senil.

Inducció miofascial

És un conjunt de tècniques suaus que van enfocades al treball de la fàscia del cos. La fàscia podríem dir que és com una espècie de membrana, formada majoritàriament per elastina i col·lagen, que envolta i connecta els músculs, els ossos, els òrgans, els nervis, els vasos sanguinis… En definitiva envolta i connecta totes les estructures del cos.
Si la fàscia es troba escurçada, presenta alguna cicatriu per lesions anteriors o està massa endurida (per una pèrdua d’elastina i excés de col·lagen) pot provocar limitació dels moviments corporals locals o generalitzats, adherències a la musculatura, vasos sanguinis, nervis, estructures òssies… Tot això pot acabar cursant en dolor.
L’objectiu de les tècniques miofascials és recuperar la funcionalitat del sistema fascial. Es duen a terme aplicant una lleugera força de pressió i tracció al teixit que es vol tractar per tal d’aconseguir una alliberació de les adherències i tensions fascials de la zona i també de les estructures perifèriques ja que tot està interconnectat.
Durant les tècniques es busca sempre la facilitació del moviment de manera assistida pel fisioterapeuta. L’objectiu és facilitar una adaptació harmònica a les demandes del propi cos del pacient.

Teràpia manual

A través de la teràpia manual es pot tenir un efecte molt positiu a nivell local i general del punt de la lesió. La teràpia manual s’aplica principalment a les extremitats superiors i inferiors així com també a la columna vertebral.

Mobilitzacions i estiraments

Gràcies a les mobilitzacions aconseguim donar més amplitud de moviment i que les articulacions quedin lliures de restriccions. A través dels estiraments podem tenir un efecte molt profund a la musculatura provocant així una millora de l’elasticitat d’aquest i una millor relaxació.

Massatges

Amb els massatges podem accedir tant a la capa superficial com profunda de la musculatura tot aconseguint un efecte descontracturant, drenant i de millora de la circulació. Així doncs podràs rebre massatges de descàrrega, esportius pre-competició i post-competició, terapèutics, de millora de la circulació…

Tractament de punts gatell

Els punts gatell són punts on s’acumula una gran quantitat de tensió muscular. El tractament d’aquests punts aconsegueix una relaxació del múscul tractat així com també una disminució del dolor.

Embenats

En funció de la patologia o de l’estat de cada pacient podem aplicar embenats preventius, terapèutics, neuromusculars…

Exercicis

S’elabora una pauta d’exercicis individualitzada i personalitzada de propiocepció, de potenciació i treball muscular per aconseguir una reincorporació progressiva a l’esport post lesió, de mobilització de segments concrets del cos o exercicis de moviment per la vida diària.